Waarom WordPress?

De keuze van een CMS (content management systeem) is altijd vrij. Je hebt andere Open Source CMS’en zoals Drupal, Joomla, Plone, … Of lock-in online platformen zoals medium.com of wix.com. En ook commerci?le business?systemen?zoals SiteCore, SharePoint en Lithium.

Con Impeto werkt voornamelijk met WordPress, en wel hierom:

1. Open Source met grote community en groot marktaandeel (= grote verantwoordelijkheid)

Open Source betekent dat alles open en vrij is: de site-eigenaar is ook eigenaar van zijn content en is zowel platform- als agency-onafhankelijk. Een grote community betekent dat er heel veel mensen invested zijn in WordPress en de toekomst van WordPress. Als naar schatting bijna een kwart van het web op een systeem draait, zal het zeker nog lang blijven bestaan en onderhouden worden. De grote zichtbaarheid betekent ook dat security- of andere issues snel aangepakt worden en continu gewerkt wordt aan de verbetering van de code en de gebruiksvriendelijkheid.

2. Focus op content en contentbeheer

WordPress is gestart als open blogging tool; om het schrijvers mogelijk te maken te publiceren. Ook al is WordPress van blogging tool doorgegroeid naar een volwassen en flexibel CMS (content management systeem), de focus op de admin-kant is altijd sterk gebleven: een website draait om inhoud, de inhoud moet gebruiksvriendelijk en correct beheerd kunnen worden. De focus op content toont zich ook op andere gebieden: WordPress wordt door SEO (search engine optimalisation)-specialisten bijna altijd als het SEO-vriendelijkste CMS naar voor geschoven.

3. Focus op duurzaamheid

De WordPress-community zal er alles aan doen om sites nooit te laten breken. Niet dat dit niet gebeurt, maar zelf hebben we het bv nog nooit zien gebeuren door upgrades van WordPress zelf: een site die in 2007 in WordPress gebouwd werd, moet nog steeds upgradebaar zijn zonder te breken. Bij upgrades zijn het vnl plugins of themes die problemen kunnen veroorzaken: zorgvuldig zijn in keuze van plugins of bij de opzet van een custom projecten is dan ook belangrijk. Ondermeer deze focus op duurzaamheid heeft van WordPress de grote speler gemaakt die het nu is (zie 1.), wat op zich weer terug continu?teit betekent.

4. Focus op flexibiliteit naar frond-end (design + front-end: hoe content ontsloten wordt)

WordPress staat het toe volledig eigen keuzes te maken in hoe de content aan de bezoekers ontsloten wordt. Dit maakt dat naast een klassieke brochure-website ook applicaties en services gemaakt kunnen worden met WordPress. Andere CMS’en zijn vaak restrictiever in hoe een site gelayout wordt, of zijn moeilijker te sturen.

Contacteer ons

+32 486 52 68 24
veerle@conimpeto.be